/ Gezonde Basisschool van de Toekomst

Onze school

Gezonde Basisschool van de Toekomst

Samen met ouders, leerlingen en leerkrachten heeft De Vlieger ervoor gekozen om te starten met de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Dit project is gestart in schooljaar 2021/2022.

Schoolontbijt

Dit betekent dat onze leerlingen iedere dag een gratis én gezond voorschools ontbijt krijgen. Leerlingen kunnen tussen 7.50 en 8.00 uur naar school komen. Samen met pedagogisch medewerkers en vrijwilligers kunnen ze dan genieten van een schoolontbijt. Ook krijgen onze leerlingen dagelijks 2 gratis stukken groente en/of fruit.

Talenttijden

Daarnaast bieden we al onze leerlingen drie keer per week talenttijden aan. Tijdens deze talenttijden ervaren de leerlingen verschillende talenten. Per talenttijd worden de leerlingen per klas in vier groepjes verdeeld. Op deze momenten ontdekken zij verschillende talenten. Ook komen vakken aan bod die in het normale lesprogramma niet uitgebreid worden behandeld. Vaak komt er een gastdocent voor deze lessen. Voorbeelden hiervan zijn technieklessen, yogalessen en lessen van de Moestuinman in onze eigen schooltuin. Uiteraard staan sport en bewegen ook altijd centraal in deze talenttijden. Dit doen we samen met professionele gymdocenten. Natuurlijk zorgen we er ook voor dat onze leerlingen genoeg water drinken.

Geen traktatie tijdens verjaardagen

In het kader van kansengelijkheid, hebben we besloten om leerlingen niet te laten trakteren voor hun verjaardag.

Boodschappenkast

De boodschappenkast staat in de hal bij de hoofdingang, waar iedereen gebruik van mag maken.
De kast wordt wekelijks een paar keer gevuld met groenten, fruit, brood, melk, rijst, pasta, soep, jam, stroop, eieren etc. Verder worden er twee keer per week pakketten met recepten gemaakt om mee te nemen.

Wil je jouw kind aanmelden bij
Basisschool De Vlieger?

Dat vinden wij natuurlijk heel leuk!

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details