/ Wie zijn we?

Onze school

Wie zijn we?

De Vlieger is een kindgerichte school. Wij willen kinderen de kans geven om hun eigen mogelijkheden te leren ontwikkelen.

Kinderen moeten leren om zelfstandig, verantwoordelijk, creatief en kritisch te kunnen leven. Daarom is onze school steeds in ontwikkeling. Ook passen we nieuwe onderwijskundige ideeën toe en hebben we grote zorg voor alle kinderen.

Iedereen is gelijk. Onze kinderen moeten leren respect op te brengen voor waarden en normen van anderen. We passen op voor discriminatie en pesten, maar werken vooral aan het voorkomen ervan. Als het toch gebeurt, grijpen we meteen in!

Klassen en lesgeven

Onze school werkt met jaarklassen. Hier zitten kinderen van (meestal) dezelfde leeftijd bij elkaar. We kijken zo veel mogelijk naar de mogelijkheden van het kind. Het kan namelijk zo zijn dat een kind meer herhaling nodig heeft of juist heel makkelijk de leerstof begrijpt. Vanaf schooljaar 2020 – 2021 werken we in groep 6, 7 en 8 bij een aantal basisvakken klasdoorbrekend. Dit betekent dat leerlingen met hetzelfde niveau samen lessen volgen om zo goed mogelijk onderwijs te bieden.

Bij De Vlieger is het niet alleen de leerkracht die de leerstof aanbiedt. Leerlingen leren ook veel van elkaar. Ook nodigen we regelmatig gastsprekers uit, die een presentatie verzorgen over een bepaald onderwerp. Hier horen natuurlijk ook excursies bij, de “erop-uit”-lessen.

Binnen onze school spelen regels een belangrijke rol. Deze regels maken en bespreken we vaak samen met de kinderen. We leren kinderen die regels te volgen en belonen goed gedrag.

Wij zoeken collega’s die écht het verschil willen maken

Wij bieden jou werkplezier, tijd voor zelfontwikkeling en een plek in een hecht team. Bekijk al onze vacatures via www.werkenbijmovare.nl

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details